Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2016 13:02 - М-тел, а и другите мошенници и тарикати
Автор: svoboden Категория: Други   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.06.2016 14:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От скоро на един познат му се наложи да приложи любезното си поведение за да се получат нещата по законния ред, но ........уви...яка Греда, както казва самият той.

Сега ще споделя премеждията му в нашата мила родина, която умствено осакатени и мутирали хора управляват, а ние като умствено обременени психически с ежедневните си проблеми им позволяваме да го правят.

Най-любезно помолил с писмо един от основните телекомуникационни оператори да премести кутиите и кабелите си защото му се налага да си сложи охранителни камери, в последствие се оказа, че този оператор е изкупил и Близоо и Евроком и всички пречещи кутии и кабели са само на М-тел.
Та писал той любезно до М-тел (Кукуш 1), до Близу и Евроком в срок от 7 дни след получаване на писмото да предприемат действия и да си преместят кутиите и кабелите, които са в неговата собствена територия и му пречат, като им пратил и снимки и точния адрес (това се случва през 06.2015 г.). Отговор - ниенте-зеро-нула - все едно е писал до Марсианците.
Споделя ми той премеждията си и обсъждаме варианти.
Отидох и аз да погледна и какво да видя!?!?!?!?!?!?!!?
Техниците на М-тел пробили основите на блока, вкарали си кабели - вързали си кутиите за стълбищното осветление (безплатен ток, плащан от всички живущи), в градинката пред блока, която е на етажната собственост, си изидали една голяма шахта, от нея си пуснали кабели и кутии до близките блокове, къщи и други шахти - все едно парцела е на М-тел, че дори и с багер копали плочника пред входа, където къртили в основите на блока - безумие, пълно безумие.
Говорим си с моя приятел и стигаме до решението да се потърсят законовите норми за работа на тези оператори. Намира той необходимите закони и наредби (ЗЕС - Раздел II Осъществяване на електронни съобщения при спазване на общи изисквания, ЗУТ, Наредба № 35 от 30.11.2012 г. за правилата и нормите за проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на кабелни електронни съобщителни мрежи и прилежащата им нфраструктура и други) цитира ги в писмо до Комисия за регулиране на съобщенията, като посочва че се краде и ток - КРС казва, че това не е в нейните правомощия и препраща случая към ДНСК Столична община и към прокуратурата. От там ДНСК към районното ДНСК, а прокуратурата казва - няма констатирано нарушение, донякъде са прави.
ДНСК Изгрев минават и казват, че всичко е правилно, без да посочат по кой член или закон или наредба е допустимо някой да влезе във Ваша територия, да извършва Стройтелно-монтажни дейности и да си прави инфраструктурна мрежа!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Задавам си въпроса, че при условия, записани в Закони, наредби и други, е възможно без Инвестиционен проект - внесен и одобрен от общината да се изграждат кабелни шахти, още повече в чужда собсвеност - градинката на блока? Как е възможно най-нагло да се краде ток - две три кутии са свързани небрежно с едно малко, небрежно кабелче в стълбищното осветление (и ДНСК Изгрев казва няма проблем)? Как е възможно вече една година човека да не може да си разполага със собствеността заради М-тел?
Сега ще се пише до омбудсмана г-жа Манолова и после май ще стане, както аз му казвах - с балтията и всичко на боклука, а като дойдат пак да слагат кабели и кутии - пак с балтията и кой остане.
Ето до такава ситуация ни докараха нашите поробители.
Стига робство и тиранство се пее в една прекрасна българска песен, която песен е много актуална и днес.
Сега очаквам Мтел да прокара закон, че може да си прави каквото си поиска и с който си поиска, защото ако се замислите има доста пропуснати ползи и неустойки, които са ви изисквани от разните мобилни оператори, НО ако ние си поискаме обещетение за кражбите, за които ние плащаме, за нарушените права, спазването на законите от нас, а на монополистите не се тръси законосъобразност и т.н. и т.н. и т.н. и т.н...............докато нЕкой не умре.
Дано поне Манолова му свърши работа.
Геноцидът и робството продължават с пълна сила.
Прекрасно е чувството, че утре като си останат само с Житаните ще ги питам от кой ще събирате данъци и на кой ще дерете по пет кожи.
Лек път на поредните заминаващи за чужбина.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboden
Категория: Новини
Прочетен: 339146
Постинги: 127
Коментари: 184
Гласове: 292
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031