Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2018 13:36 - Новият доклад установява, че WiFi радиацията вреди на околната среда и дивата природа
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Новият доклад установява, че WiFi радиацията вреди на околната среда и дивата природа

10/11/2018 / От Трейси Уотсън

image   https://www.newstarget.com/2018-10-11-new-report-finds-that-wifi-radiation-is-damaging-the-environment-and-wildlife.html

По-рано тази година Катар стана първата страна в света, която има клетъчна мобилна мрежа от 5G или 5-то поколение, но до 2020 г. тази технология се очаква да бъде разпространена по целия свят. Вече има над 2 милиарда потребители на смартфони в света и този брой се очаква да нарасне до 2,5 млрд. До следващата година. Съществуват все повече доказателства, че електромагнитното излъчване (EMR), излъчвано от всички тези клетъчни телефони и други мобилни устройства, е вредно за хората, повлиявайки функционалността на мозъка и причиняващи проблеми с тревожност, стрес и концентрация.

Още повече, че през 2011 г. Международната агенция за изследване на рака на Световната здравна организация (IARC) класифицира вълните на RF-EMF, излъчвани от WiFi мрежи, клетъчни кули и смартфони като категория 2В - или "евентуален човешки канцероген".

Сега, метаанлиза на 97 проучвания, извършени от EKLIPSE , проект, финансиран от Европейския съюз за биоразнообразие и екосистеми, установи, че хората не са единствените живи организми, които са негативно засегнати от този вид радиация. Изследователите установяват убедителни доказателства, че животните като прилепи, мишки и птици, които имат "магнитно усещане" - или магниторецепция - са отрицателно повлияни от EMR . (Свързани:  5Г вече е свързано с нарастващи здравословни проблеми ... Нараства опасенията за "здравословно бедствие" .)

Намиране на пътя си у дома

Домашните гълъби, както и други птици, животни и безгръбначни, включително червени лисици, елени, червеи и плодни мухи, използват магнитните полета на Земята, за да се ориентират и да усетят посоката. Както съобщава Waking Times , екипът на EKLIPSE установи, че "дори слабите магнитни полета в радиочестотния диапазон могат да нарушат магниторецепцията на птиците, способността им да използват магнитните полета на Земята, за да се ориентират и да се приберат вкъщи".

 

В допълнение, прегледът установи, че EMR може значително да промени метаболизма на растенията както на клетъчно, така и на молекулно ниво.

Времената за събуждане съобщиха още:

Авторите отбелязват, че дори ниското ниво на експозиция на EMR "е причинило бързо нарастване на акумулацията на транскрипта, свързана със стреса, в домати [растения]." Транскрипцията е първата фаза в експресията на ген, в който се копира специфичен сегмент от ДНК в РНК.

Трябва да се определят и прилагат безопасни граници на електромагнитно излъчване

Мат Шардуло, главен изпълнителен директор на организацията Buglife , отбелязва, че ограниченията се прилагат за всички видове замърсяване, които оказват влияние върху околната среда, но не са определени безопасни граници - и със сигурност не се прилагат - за електромагнитно излъчване.

- Това е класически случай на излизане от зрението - отбеляза Шардуу. "Само защото хората не могат да видят електромагнитно излъчване, това не означава, че животните не могат да" виждат "замърсяването или да бъдат значително повлияни на нервно или клетъчно ниво. Правилната научноизследователска програма и ясните политически мерки са дългоочаквани. "

Един човек, коментиращ доклада, отбеляза, че доказателствата, че дивата природа и околната среда са негативно засегнати от EMR, могат да се видят навсякъде около нас:

"Когато започнете да наблюдавате и осъзнавате, че лястовиците и къщите на мартините вече не гнездят в градовете и селата, когато разберете, че всички врабчета са изчезнали, вечер няма прилепи, които летят в здрач и че вече не чувате сови след това ще започнете да знаете какъв ефект имат микровълните от клетъчните кули и антени върху околната среда ", каза тя. (Свързано: Електромагнитно излъчване от електропроводите е "много реална" заплаха за дивата природа .)

Стана ясно, че клетъчната технология може да бъде вредна за хората, дивата природа и околната среда. С нарастването на търсенето на клетъчни устройства с всеки изминал ден световните учени и правителства спешно трябва да започнат да регулират използването на тази потенциално катастрофална технология.

Научете повече за ефектите от електромагнитната радиация в Radiation.news .

Източници за тази статия включват:

WakingTimes.com

EKLIPSE-Mechanism.eu  [PDF]




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741452
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031