Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 14:38 - Кредитите - потребителски, ипотечни и другите
Автор: svoboden Категория: Новини   
Прочетен: 1576 Коментари: 0 Гласове:
0



Пак излезе крива сметката на законотворците, както стана и с идеята допълнена в закона, за изкарване на светло на плащаните суми за заплата на работниците. Там уж трябваше всеки работодател да бъде наказан, ако заплаща под масата на работника. Аз пък си мисля, че тази промяна беше направена с цел да се защитят работодателите, защото работника е съпричастен с наказанието, а кажете ми кой работодател не е доволен, когато знае, че работника нищо не може да му направи, защото дори да дойдат на проверка, работника ще си трае - иначе и той е виновен и ще го накажат/глобят.
Преди всеки недоволен можеше да подаде жалба и да дойдат на проверка, а сега - да сте чули нещо??? Няма и да чуете. Всеки трети работодател заплаща под масата или изобщо не плаща.
Но да се върнем на кредитите.
Въведоха новия закон, който трябваше да облекчи обикновените граждани да имат сигурност при теглене на кредит, но се оказва, че пак банките са защитени, а гражданите пак ще играят по свирката им.
Истината винаги е изкривена в нашата мила родина, защото нямаме независими журналисти и медии, както и честни политици, които да казват реалността. Всеки е долнопробен парцал, които при определена сума духа, ляга, отваря бузки и служи за подлога.
Реално, ако държавата поиска може много просто да накара банките да свалят лихвите по кредитите.
Не мога да си обясня как в някои европейски държави ипотечните кредити са с лихва 2%?!?!?!?!?!?!?!?! 
Имаме държавни банки - примерно Банката за развитие, да пусне кредити с по-ниски лихви, нека са 3%, сещате се къде ще отидат хората, дали ще стоят на лихва 7-13%?
Още повече, ако кредитополучателя не си върне кредита, може държавата да се възползва от заложените сгради, машини и други. Така банката/държавата ще се сдобие със сгради, машини и други за депутатите, за министрите, за другите посерковци и т.н.
За пореден път се затвърждава убедеността ми, че нищо не се прави за подобряване условията на живот в нашата мила родина, всичко е в интерес на определени прослойки и личности, администрацията е напълнена с хора, които са назначени, за да могат да лобират за същите тези структури и личности ("Бизнесмени", фирми, банки и кръгове).
Горко ни, но си заслужаваме участта.
Не е луд онзи, които яде баницата, а този, който му я дава.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svoboden
Категория: Новини
Прочетен: 340854
Постинги: 127
Коментари: 184
Гласове: 292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930